Blog

POMACOST – firma care de 18 ani încasează bani ca să-și bată joc de spațiile verzi ale orașuluiContinui seria exemplelor care demonstrează ineficiența sau reaua credință managerială a echipei din Primăria Constanța. Este vorba despre contractul de întreținere a spațiilor verzi din oraș. Sau mai bine zis, ce a mai rămas din ele.

Este o societate care deține acest contract încă de la primul mandat al lui Radu Mazăre. Numele societății devoalează proprietarii de facto și scopul înființării ei. POMACOST: PO, de la POPA BASARAB- văr al lui Radu Mazăre, decedat în urmă cu patru ani, MA de la Mazăre, CO de la Constantinescu și, nu în ultimul rând, ST de la STRUTINSKI. Ați înțeles probabil că firma are scopul să facă profit din banii veniți de la bugetul local și nimic altceva. Profitul nu se știe în buzunarele cui ajunge pentru că în acționariatul firmei se regăsește o firmă cu proprietari anonimi din Cipru, dar e lesne de dedus care sunt beneficiarii.

Atâta timp cât profitul se duce la cei aflați la „butoanele” administrației locale calitatea serviciilor nu mai contează. Vedeți și dumneavoastră în ce hal arată spațiile noastre verzi! Acesta este un serviciu descentralizat al primăriei. Vi se pare că este unul care funcționează? Mai mult, în anul 2015, Curtea de Conturi a descoperit că o serie de servicii prestate de Pomacost erau facturate de Primărie și către Polaris M Holding, firma care se ocupă cu salubrizarea orașului. Este vorba despre igienizarea parcului de la Primărie unde noi, contribuabilii, plăteam din cauza incompetenței celor din administrație de două ori același serviciu. Ca să scape de stigmatul echipei Mazăre și să mascheze în continuare destinația profitului, Pomacost și-a schimbat denumirea în Garden Shop Services SRL. Componența acționaritului este formată din descendenții lui Basarab Popa – Mihai Popa (10%) şi Florentina Popa (10%) plus GKL Engineering LTD (80%), cu sediul în Cipru. Nu credeți că trebuie reziliat contractul cu Pomacost/Garden Shop Services? Contractul a fost încheiat în 2001 și de 18 ani calitatea serviciilor acestei firme este jalnică. Este de necrezut că în cei 18 ani de contract să nu sesizeze nimeni din Primărie starea spațiilor și verzi și să nu se ia măsuri! Doar dacă interesele sunt altele…

Aveți încredere, lucrurile nu vor rămane așa!